eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPoradyPracaBHP › Bezpieczne warunki


2022-04-21 08:38 autor: Mabo76

2 210 odsłon

Bezpieczne warunki

Witam
Pracodawca otwiera lokal gastronomiczny, w którym będzie można kupić gotowe danie obiadowe w opakowaniu plastikowym, po czym klient po zakupie będzie miał możliwość podgrzania porcji obiadowej w kuchence mikrofalowej i spożycia na miejscu (kuchenki mikrofalowe - sztuk 12 będą zamontowane w witrynie).

Moje pytanie brzmi, jakie trzeba spełnić procedury bezpieczeństwa względem używania kuchenek mikrofalowych przez klienta, pracownika można przeszkolić z zakresu BHP, zapoznać z instrukcją BHP a co w takim przypadku???

[ porady z tej kategorii ]

UDZIELONE ODPOWIEDZI

  • 2022-04-23 08:39 autor odpowiedzi: Grzegorz Faluszczak GFX-Consulting

    Należy zapewnić instrukcję obsługi kuchenki.

    GFX-Consulting www.gfx-consulting.pl

    Oceń odpowiedź 0 0

    skomentuj | odpowiedz


DODAJ ODPOWIEDŹ:

Powiadom mnie emailem, gdy ktoś jeszcze odpowie na to pytanie

ZOBACZ PODOBNE PYTANIA

  • mati733

    Dodano 2021-04-15 01:26 przez mati733

    Noszenie obrączek

    W mojej pracy obowiązuje zakaz noszenia obrączek. Czy jednak w rękawiczkach, w których nie widać nic, mogę nosić obrączkę? Czy kierownik może nakazać ściągnąć mi rękawiczkę i pokazać dłoń czy nic nie ma? Dodam, że w mojej pracy można nosić rękawiczki, w niektórych sytuacjach nawet trzeba.

  • SBialas

    Dodano 2017-01-16 09:16 przez SBialas

    Społeczny inspektor BHP - obowiązek czy niekoniecznie?

    Witam,mam takie pytanie. Jestem pracownikiem firmy zatrudniajacej 150 osób, w firmie jest zatrudniony inspektor BHP,  działa Związek Zawodowy "Solidarność" i jak do tej pory był społeczny inspektor BHP. Kadencja obecnego społecznego inspektora skończyła się, a że nie ma kandydata na jego miejsce, bo...

  • Marta26091989

    Dodano 2017-02-28 16:28 przez Marta26091989

    BHP - rozmowa kwalifikacyjna

    Czego się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej ma stanowisku BHP?

  • restauratorka

    Dodano 2013-10-28 21:13 przez restauratorka

    Rozliczenie usług gastronomicznych

    Witam,
    przymierzam się do organizacji balu sylwestrowego. Proszę o opnie czy nadal mogę przyjmować wpłaty od klientów na "KP" a po wykonanej usłudze zafiskalizować usługę? Czy w momencie wpłaty od razu muszę nabić usługę na kasę i wydać klientowi paragon?
    Kolejna sprawa dotyczy różnicy w podatku VAT...

  • chaci

    Dodano 2013-10-17 12:24 przez chaci

    Kiedy nie mogę handlować?

    Od nowego roku zmienia się prawo handlowe w naszym mieście. Wybudowali nowe targowisko miejskie, a ja wynajmuję lokal na gastronomię oraz prowadzę sprzedaż tekstylną na zewnątrz budynku dzierżawiąc ziemię od spółdzielni.
    Moje pytanie: czy mogą mi zabronić handlu na zewnątrz budynku stanowiacej część...

Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.



Porady - pytania i odpowiedzi

Podobne artykuły

  • Polska gastronomia jest w złej kondycji

    Polska gastronomia jest w złej kondycji

    Wartość rynku gastronomicznego w Polsce rośnie - w 2022 roku przekroczyła 31 mld zł. To jednak nie oznacza, że gastronomia jest w dobrej kondycji - wynika z Raportu Gastronomicznego opracowanego przez Panel Gospodarstw Domowych GfK Polonia.

  • Gastronomia mierzy się z inflacją. Jest trudniej niż w czasie pandemii

    Gastronomia mierzy się z inflacją. Jest trudniej niż w czasie pandemii

    Zaległości restauracji, kawiarni, barów, firm cateringowych oraz producentów i sprzedawców napojów, piwa i lodów sięgają 313,4 mln zł - wynika z danych Krajowego Rejestru Długów. Branży gastronomicznej daje się we znaki inflacja i ...

  • Lokale gastronomiczne pod lupą IH. Nieprawidłowości w co 2. placówce

    Lokale gastronomiczne pod lupą IH. Nieprawidłowości w co 2. placówce

    Inspektorzy IH ponownie ruszyli w Polskę, tym razem biorąc pod lupę lokale gastronomiczne. Odwiedzili 58 placówek w 13 województwach, w tym bary, pizzerie, restauracje, zajazdy, karczmy oraz stacje paliw. Czego dowiodła kontrola? Niestety ...

  • Paragon kelnerski to nie paragon fiskalny

    Paragon kelnerski to nie paragon fiskalny

    Okres wakacyjny to czas podróży oraz zwiększonych obrotów w branży gastronomicznej. Wielu restauratorów ulega tutaj pokusi zaniżania swoich przychodów aby nie dzielić się z fiskusem. Zamiast paragonów fiskalnych wydawane są inne ...

Szukaj pytań i odpowiedzi



Zadaj pytanie

Nie możesz znaleźć odpowiedzi? Zadaj pytanie w kategorii BHP

Eksperci radzą

Ostatnio udzielone odpowiedzi

Tematy

Poprzednie pytania