Egospodarka.pl

Dodano: 2012-02-18 02:52 Autor: kizi33 Kategoria: VAT

jaki Vat na dostarczanie żywności (pizza, obiady, sałatki, naleśniki) do klijenta - Catering

Prowadzę lokal gastronomiczny pizzerię w której serwujemy dania z naszego menu na miejscu z obsługą kelnerską ( stawka 8% i 23%) jak i na zamówienie telefoniczne z odbiorem własnym przez klijenta lub z naszym dowozem pod wskazany adres jako Catering . Ostatnio dostałem informacje od księgowej że na moje dania z menu na wynos-catering mogę zastosować 5% Vat pod warunkiem wprowadzenia do kasy fiskalnej nazw towaru z naszego menu z uwzględnieniem że jest to na wynos-catering. 

Czy prawidłowym jest zastosowanie stawki 5% na Catering czy jednak zostaje wprowadzany w błąd, a nie chciałbym niepotrzebnych konsekwencji w przyszłości z Urzędem Skarbowym.

UDZIELONE ODPOWIEDZI

Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.